Voltooiingsprocessen

Op deze pagina staan de workshops met thema gerichte voltooiingsprocessen. Dit zijn themadagen die gericht zijn op een specifiek thema. Herken je dit soort patronen in jezelf en ben je het helemaal zat dat het je weerhoudt te doen wat goed voor je is, wat nodig is, waar je zin in hebt? Dan is één van deze workshops wat voor jou! In ongeveer 5 uur tijd werk je in een kleine groep en met een multidimensionale diepgang en kracht aan het Voltooiingsproces van jouw thema. Deze workshops zijn in principe voor mensen die al eerder bij mij of bij George Kavassalis een training hebben gedaan. Dit is omdat we in deze workshops meteen de diepte ingaan en er in verhouding weinig tijd is voor de diepere achtergronden van de werkwijze. Indien een groepje van 5 mensen nog geen eerdere workshop heeft gedaan, maar wel graag één van onderstaande workshops zou willen doen, kunnen we in overleg een uitgebreidere workshop ervan maken, waardoor er voldoende inzicht zou ontstaan om met deze werkwijze aan de slag te kunnen. Deze dagen kunnen ook op aanvraag door een groepje vanaf 5 mensen georganiseerd worden. Een dag duurt van 10u tot 15u en de bijdrage is € 45,- plus eventueel reiskostenvergoeding indien op locatie gegeven.

Voltooiingsworkshop Armoede Bewustzijn

‘Wat is Armoede Bewustzijn?’ Armoede bewustzijn is wat anders dan ‘arm zijn’. Je kunt in financiële zin arm zijn en je toch heel rijk voelen, en je kunt voldoende middelen van bestaan hebben en je toch heel arm voelen. Of erg bang zijn arm te worden. Dat is een vorm van Armoede Bewustzijn. Maar Armoede Bewustzijn gaat verder; het is het diepe gevoel van ‘tekort’ . Tekort aan geld, aan middelen, aan mogelijkheden, maar ook aan energie, aan tijd, aan kennis, aan ervaring etc etc. Armoede bewustzijn kan ertoe leiden dat je jezelf onnodig zaken ontzegt, het kan leiden tot angst om nuttige uitgaven te doen, maar het kan je ook enorm blokkeren om dingen te ondernemen of te ontplooien die niets met geld te maken hebben maar met zelfontwikkeling, met vreugde in het leven, met het aangaan van avonturen! Armoede Bewustzijn kan zich ook uiten als een gevoel altijd emotioneel tekort te komen; te weinig liefde of aandacht te krijgen of te kunnen geven etc. Of als een angst ‘los te laten’; spullen, vriendschappen, gewoontes…alles moet behouden blijven omdat een diep gevoel in jou bang is er tekort van te hebben…..Zelfs je lichaam kan een patroon van armoede bewustzijn hebben, bv in de vorm van het niet loslaten van ontlasting, het enorm oppotten van vetvoorraden etc.

Kortom, armoede bewustzijn is een ‘veelkoppig monster’ dat soms heel diep geworteld zit en wat geheel irrationeel kan

lijken, maar dat zich ondanks dat toch in allerlei vormen aan je opdringt.

Herken je dit soort patronen in jezelf en ben je het helemaal zat dat het je weerhoudt te doen wat goed voor je is, wat nodig is, waar je zin in hebt? Dan is deze workshop wat voor jou! In ongeveer 5 uur tijd werk je in een kleine groep en met een multidimensionale diepgang en kracht aan het Voltooiingsproces van Armoede-Bewustzijn.

Deze workshop is voor mensen die al eerder bij mij of bij George Kavassalis een training hebben gedaan. Dit is omdat we in deze workshops meteen de diepte ingaan en er in verhouding weinig tijd is voor de diepere achtergronden van de werkwijze.

Zie voor aankomende datum de agenda.

Voltooiingsworkshop Slachtofferbewustzijn

‘Wat is slachtofferbewustzijn?’ Slachtofferbewustzijn is wat anders dan slachtoffer zijn.
Het is een staat van bewustzijn waarin je je altijd slachtoffer voelt van een situatie, ook als je dat niet bent. Je voelt je machteloos en hebt het gevoel of de gedachte dat ‘anderen’ of ‘de situatie’ tegen jou gekeerd is. Dat ‘ze’ het op jou gemunt hebben. En dat jij niet in staat bent daar iets aan te doen. Of je hebt het gevoel dat iets in jouzelf jou er altijd van weerhoudt iets te verbeteren in je leven.

Je kunt dit gevoel of deze diep liggende overtuiging bewust of onbewust hebben. Mensen die onbewust in de slachtofferrol zitten, blijven vaak jaren lang in dezelfde cirkeltjes ronddraaien en zeggen dat er echt niets aan te doen is. Ze hebben alles al gedaan maar het leven werkt nooit mee voor hen.


Kleine en grote stappen vooruit die je maakt worden niet herkent en niet gewaardeerd. Het bewustzijn blijft vast zitten in het gevoel een slachtoffer te zijn van de onveranderlijke omstandigheid dat er voor jou geen geluk is, geen voorspoed is, geen mogelijkheid tot verandering is.


Het is niet altijd makkelijk toe te geven of onder ogen te zien dat je in een slachtofferbewustzijn vastzit. Tenslotte zit er altijd een groot voordeel aan als je ergens niets aan kunt doen; dan hóef je er namelijk ook niets aan te doen. (En we zijn graag lui en gemakzuchtig en bovendien bang voor verandering en verantwoordelijkheid > en precies door die stukken te doorzien kom je tot de omkering!)
Maar als je eenmaal de moed opbrengt om te erkennen dat je (op een bepaald gebied van je leven) vasthoudt aan slachtofferbewustzijn, dan opent zich de mogelijkheid om diepgaand af te komen van zeer ondermijnende patronen!
Ben jij er aan toe om uit je slachtofferrol te komen en te voelen en te weten dat je wèl krachtig bent? Dat je wèl de mogelijkheid hebt om het leven anders te ervaren? Dat je wèl zelf dat stuur in handen kunt nemen? Kom dan naar deze thema dag en leer in een kleine, vertrouwelijke groep hoe je jezelf kunt bevrijden van deze saboteur.


Zie de agenda voor data, of regel 5 mensen en we spreken een datum af speciaal voor jouw groepje.