Voltooiingsprocessen

Voltooiingsworkshop Armoede Bewustzijn

‘Wat is Armoede Bewustzijn?’ Armoede bewustzijn is wat anders dan ‘arm zijn’. Je kunt in financiële zin arm zijn en je toch heel rijk voelen, en je kunt voldoende middelen van bestaan hebben en je toch heel arm voelen. Of erg bang zijn arm te worden. Dat is een vorm van Armoede Bewustzijn. Maar Armoede Bewustzijn gaat verder; het is het diepe gevoel van ‘tekort’ . Tekort aan geld, aan middelen, aan mogelijkheden, maar ook aan energie, aan tijd, aan kennis, aan ervaring etc etc. Armoede bewustzijn kan ertoe leiden dat je jezelf onnodig zaken ontzegt, het kan leiden tot angst om nuttige uitgaven te doen, maar het kan je ook enorm blokkeren om dingen te ondernemen of te ontplooien die niets met geld te maken hebben maar met zelfontwikkeling, met vreugde in het leven, met het aangaan van avonturen! Armoede Bewustzijn kan zich ook uiten als een gevoel altijd emotioneel tekort te komen; te weinig liefde of aandacht te krijgen of te kunnen geven etc. Of als een angst ‘los te laten’; spullen, vriendschappen, gewoontes…alles moet behouden blijven omdat een diep gevoel in jou bang is er tekort van te hebben…..Zelfs je lichaam kan een patroon van armoede bewustzijn hebben, bv in de vorm van het niet loslaten van ontlasting, het enorm oppotten van vetvoorraden etc.

Kortom, armoede bewustzijn is een ‘veelkoppig monster’ dat soms heel diep geworteld zit en wat geheel irrationeel kan

lijken, maar dat zich ondanks dat toch in allerlei vormen aan je opdringt.

Herken je dit soort patronen in jezelf en ben je het helemaal zat dat het je weerhoudt te doen wat goed voor je is, wat nodig is, waar je zin in hebt? Dan is deze workshop wat voor jou! In ongeveer 3 uur tijd werk je in een kleine groep en met een multidimensionale diepgang en kracht aan het Voltooiingsproces van Armoede-Bewustzijn.

Deze workshop is voor mensen die al eerder bij mij of bij George Kavassalis een training hebben gedaan. Dit is omdat we in deze workshops meteen de diepte ingaan en er in verhouding weinig tijd is voor de diepere achtergronden van de werkwijze.

Meer info over Voltooiingsprocedures vind je op de homepage onder ‘Thema gerichte Voltooiingsworkshops’.

Zie voor aankomende datum de agenda.